LUTS & de MISPISSERS is bedoeld voor kinderen waarbij de basis urotherapie onvoldoende succes heeft opgeleverd. De app helpt kinderen bij een intensieve blaastrainingsprogramma. Kinderen krijgen begeleiding van een speciaal daarvoor opgeleide urotherapeut/fysiotherapeut. De app maakt gebruik van toegepaste game elementen om de motivatie van kinderen te vergroten zodat de training makkelijker wordt en leuker om vol te houden.

Behandelvormen: Er zijn verschillende manieren om blaasproblemen op te lossen. Als basistherapie niet werkt is intensieve training nodig. Kinderen moeten leren zelf hun aandrang te herkennen en daarop tijdig reageren. Intensieve urotherapie helpt daarbij. Deze therapie wordt gegeven door bekkenfysiotherapeuten of op poep- en plas poli’s door de urotherapeut in samenwerking met een kinderarts of uroloog. Soms is een combinatie van verschillende behandelingen nodig. Zoals bijvoorbeeld medicijnen in combinatie met urotherapie. Luts en de Mispissers is een instrument ontwikkeld om ondersteunend te zijn aan deze intensieve training.

HOE WERKT HET

TRAINEN

De intensieve training wordt makkelijker en leuker om vol te houden. Trainen en oefenen doe je in de praktijk. Hou dagelijks bij hoe vaak je nat of droog bent geweest en hoe vaak je hebt geplast. Trainingsresultaten vul je in de game in en worden input voor de game.

image speluitleg 1
image speluitleg 2

SPELEN

Ga op een epische reis met het robotje Luts om samen Mina te redden van Evil Luts. Door je plasgedrag goed bij te houden en deze in te game in te vullen, kun je kaarten vrijspelen om het op te nemen tegen Evil Luts en zijn bende van Lekkende Monsters. Ontdek alle verschillende gebieden die symbool staan voor de reis van de urotherapie; het lichaam, de fases en de overwinning op jezelf. Hoe beter je traint, des te beter hoe beter je ze kan verslaan.

HARDER TRAINEN

Door nog harder te oefenen en alle tips uit de game in de praktijk te brengen, word je steeds beter. Je leert hoe, hoe vaak en wanneer je moet plassen en kunt daarbij zelf je voortgang bijhouden.

image speluitleg 1
image speluitleg 2

WINNEN!

Breng je het spel tot een goed einde? Lukt het je om Mina te bevrijden? Dan heb je ook jezelf overwonnen! Met als ultieme beloning...
plassen als een pro!

BEWIJS VAN WERKING

Anka levert stukje ‘bewijs-tekst’ aan, Uit onderzoek is gebleken is gebleken dat kinderen het volgen van de behandeling leuker vonden.

image systeemvereisten 01