De LUTS URO APP is ontwikkeld als ondersteuning voor kinderen vanaf 6 jaar of ouder, die een basis behandeling urotherapie krijgen bij de urotherapeut of fysiotherapeut.

Als kinderen overdag niet droog kunnen blijven, is er sprake van een blaasprobleem. Vaak gebruikt het kind de bekkenbodemspieren niet goed. Dit kan leiden tot verstopping of plasklachten zoals te vaak, te weinig of op het verkeerde moment plassen en urineweginfecties.

Goede uitleg en instructie over hoe je moet plassen, de werking van de blaas, plasfrequentie en drinkpatronen, helpt het kind het aandrangsignaal beter te leren herkennen en goed leeg te plassen.

HOE WERKT HET?

EERST BEGRIJPEN...

Goed plassen kan je leren! Als je weet hoe je moet plassen en wanneer en hoe vaak je moet plassen kun je jezelf trainen om goed te plassen. Aan de hand van allemaal leuke informatieve filmpjes vertelt LUTS wat een goede plashouding is, hoe de blaas werkt en hoe je het beste de seintjes van je blaas kunt voelen. Deze kennis is de basis van urotherapie.

image speluitleg 1
image speluitleg 2

...DAN OEFENEN!

Daarnaast is het ook belangrijk om te weten hoe vaak je plast en hoeveel je drinkt. In deze handige app kun je op een leuke manier bijhouden hoe vaak je naar de WC bent geweest en hoeveel je gedronken hebt. Ook kun je bijhouden of het goed gegaan is of dat je toch nog wat meer zult moeten oefenen. In de grafiek kun je dan zien of je al minder natte broeken hebt!

Je moet er eigenlijk een soort wedstrijd van maken! Heel veel succes!

De Uro App leert je aan de hand van filmpjes en allemaal quizjes op een leuke manier hoe je het best kunt plassen en geeft je inzicht in je eigen plasgedrag!

image speluitleg 3

ONDERZOEK WIJST UIT

Uit internationale onderzoeken is gebleken dat Basis urotherapie helpt bij het verminderen van poep en plasproblemen en wordt geadviseerd als eerste stap in de behandeling. De Uro App is ondersteunend aan deze basis urotherapie

image systeemvereisten 01